De nieuwste trends op interieurgebied zijn verdeeld over 4 groepen; Stad & Land, Vorm & Structuur, Rust & Romantiek, Oost & West.

1. Stad & Land 

Deze interieurtrend staat voor stoer en sober maar ‘sophisticated’. Kies bij deze trend voor lichte houten meubelen en veel textiel. Wit is de basis maar geef bijvoorbeeld 1 muur een andere kleur, zoals Champagne of leger- of grasgroen.

Grote tropische kamerplanten, veldboeketten en kamerbomen brengen het landelijke interieur tot leven.

Met poefjes en leuke accessoires krijgt je interieur dynamiek. Met een verzameling van verschillende lampen geef je sfeer aan je interieur. Op de vloer zijn landelijke tegels, houten vloerdelen, kurk, of look-a-likes in linoleum geschikt. Vloerkleden met streepdessin in zomerse kleuren en gevlochten matten zijn bij dit interieur helemaal hip.

2. Vorm & Structuur

Trendy interieurs zijn deze zomer kunstzinnig en kleurrijk.

Vormen van meubelen en woonaccessoires worden kunstzinniger en opvallend is het gebruik van grovere structuren en vrolijke kleuraccenten. Combineer rood, oranje en grasgroen met koele kleuren zoals grijs, antraciet, wit en zwart. Met steen en beton als basis en metaal, glas en wol in meubels en accessoires creëer je een industriële maar kleurrijke look. Decoreer met accessoires die kleurrijk en gedessineerd zijn.

Breng kunst in het interieur, dit hoeft niet altijd duur te zijn. Koop een groot, kleurrijk en uitgesproken kleed voor op de gladde vloer, voor meer warmte en comfort.

3. Rust & Romantiek

Het kleurenpalet van Rust & Romantiek bestaat uit fris wit, zand- en crèmekleuren met accenten in marine- en kobaltblauw. Koraalrood geeft een pittig kleuraccent. Deze kleuren worden bijgestaan door brons, koper en zilver; voor romantiek en luxe. Het meubilair wordt robuust, klassiek, antiek en rustiek.

Luchtige stoelen en manden van gevlochten bamboe en rotan geven tegenwicht aan het zwaardere meubilair. Gordijn en meubelstoffen zijn bij voorkeur van linnen, katoen en bamboe.

De vloer heeft een verouderde look, houten planken, parket of laminaat. Erop ligt een kleed, bij voorkeur een streepdessin in zand en/of blauw tinten. Kies voor antieke accessoires en pronkstukken voor luxe en romantiek.

4. Oost & West

Een hot item bij Oost & West is indigo blauw gecombineerd met zwart en wit. Deze sterke basis krijgt met oudroze, fel- en wijnrood een warm accent. Bijzondere silhouetten zorgen voor een licht Oosters element.

Scherpe vouwen en hoeken combineren het beste met ronde en ovale vormen als tegenhanger; samen zijn ze in balans. Verder zijn luchtige meubelen kenmerkend, daarbij kun je denken aan open structuren.

Subtiele verwijzingen en specifieke decoraties geven het interieur een Oosters karakter. Accessoires als porseleinen vazen, Delfts Blauw en Japanse objecten als lampionnen, oosterse theepotten en stoffering met Aziatische patronen maken deze woonsfeer compleet.

Bij Oost & West hoort een relaxte woonsfeer; veel kussens en matten.